Akupunktur

Om akupunktur

Akupunktur har sin oprindelse i Traditionel Kinesisk Medicin (TCM) og har været anvendt som behandlingsform i Kina i mere end 2000 år. 

Læs mere

I TCM bygger alle behandlinger på teorien om, at kroppen har 12 energibaner, såkaldte meridian baner. Når energien kan flyde frit igennem disse baner vil kroppen være i balance og du vil føle dig sund og rask. Kommer der uorden i energierne, enten ved blokeringer, underskud af energi eller overskud af energi, opstår ubalance, som kan give smerter eller resultere i sygdom.

På meridianbanerne findes mere end 365 akupunkturpunkter, hvorigennem meridianernes energi og dermed vores samlede livsenergi kan reguleres. Dette gøres ved at indsætte tynde nåle i akupunktur punkterne. Ved hjælp af akupunktur kan kroppen altså påvirkes til at helbrede sig selv.

Se mindre

TCM behandling

Ud fra teorierne i den traditionelle kinesiske medicin vil smerte, sygdom og andre kropslige gener altid være et tegn på en generel ubalance i kroppen.

Læs mere

Derfor vil første TCM behandling på klinikken indeholde en længere samtale på baggrund af et spørgeskema, som du får tilsendt inden behandlingen. Samtalen opføles af en række klassiske TCM undersøgelser, som med vestlige øjne kan virke lidt tossede, herunder måling af puls og et grundigt kig på din tunge. Ud fra vores samtale og opfølgende undersøgelser sammensættes en personlig behandlingsplan, som har til formål at balancere de ubalancer der er årsag til dine gener.

I forbindelse med behandling af graviditets gener, modning til fødsel og vending af babyer i underkropspræsentation udsendes ikke et spørgeskema på forhånd, da en kortere samtale ofte er tilstrækkelig til at afklare dit behandlingsbehov.

Se mindre

Hvad kan behandles med akupunktur?

Verdenssundhedsorganisationen WHO har opsat en række lidelser og sygdomme, der kan behandles med akupunktur.

Læs mere

Klik her for den fulde liste.

Hos Jordemoder.dk har vi indgået et samarbejde med akupunktør og jordemoder Maria Sackmann fra Sackmann akupunktur. Maria har særligt specialiseret sig i behandling af kvindelidelser, fertilitetsunderstøttelse, graviditetsgener, og gener i barselsperioden, men kan også behandle andre problemstillinger. Herunder kan du læse mere om, hvilke behandlinger vi bl.a. tilbyder på klinikken.

Se mindre

Modning til fødsel og graviditetsgener

Med akupunktur kan langt de fleste gener i forbindelse med graviditet afhjælpes eller lindres, herunder kvalme, opkastninger, forstoppelse, halsbrand, karpaltunnelsyndrom, bækkensmerter og væskeophobninger.

Læs mere

Akupunkturbehandling i graviditeten indebærer ingen risiko for dig eller din baby.

Fra graviditetsuge 37+0 tilbydes akupunktur til modning til fødsel. Behandlingen er en modningsproces, som klargør krop og sind til den kommende fødsel og kan mindske risikoen for at gå over tid. Med andre ord øger fødselsmodning chancerne for en spontan fødsel omkring terminstidspunktet. Som en bonus har forskning vist, at akupunktur op til fødslen kan nedsætte behovet for medicinsk smertelindring.

Se mindre

Vending af foster i underkroppræsentation

I den sidste tid op til fødslen ligger de fleste babyer i livmoderen med hovedet nedad.

Læs mere

I 3-4 % af alle graviditeter har babyerne af den ene eller anden grund ikke vendt sig, og ligger således fortsat med numsen ned mod udgangen – i underkropspræsentation. I de fleste tilfælde vil du som gravid med et barn i underkropspræsentation blive tilbudt, at en fødselslæge på sygehuset kan forsøge at vende barnet manuelt, ved at skubbe på maven udefra.

Der findes dog et alternativ til den udvendige vending, som er mere skånsomt for mor og barn. Teknikken der anvendes hedder moxibustion, og går i al sin enkelthed ud på, at der anvendes en opvarmet stav af den kinesiske urt moxa til at stimulere et af kroppens akupunkturpunkter. Du vil ved behandling på klinikken få udleveret en moxa-stav med introduktion til daglig behandling hjemme hos dig selv. Behandlingen har størst succesrate før babyen bliver for stor og pladsen for trang, så gerne omkring 32-36. graviditetsuge.

Se mindre

Problematikker i barselsperioden

I barselsperioden gennemgår du en stor forandring, både fysisk og psykisk.

Læs mere

Kroppen skal restituere oven på fødslen, og mange kvinder oplever også i denne periode at være følelsesmæssigt påvirket. Både følelsesmæssige problematikker som efterfødselsreaktioner, søvnløshed og uro, og fysiologiske gener som nedsat mælkeproduktion, brystbetændelse, forstoppelse, smerter og hovedpine i barselsperioden kan lindres eller helt afhjælpes med akupunktur.

Se mindre

Menstruationsproblemer, endometriose og PCO(S)

En månedlig ægløsning og efterfølgende menstruation er en naturlig del af ’kvindelivet’.

Læs mere

Når kroppen er i balance bør den månedlige cyklus være regelmæssig, uden smerter og med en frisk blødning ved menstruationen, der hverken varer for kort eller lang tid. For mange kvinder er den månedlige cyklus dog ikke som beskrevet ovenfor, men indebærer store gener som humørsvingninger, brystspænding, smerter, kraftige blødninger, uregelmæssig – eller helt udebleven menstruation. Dette er alt sammen tegn på en generel ubalance i kroppen, der ofte ikke anerkendes inden for den vestlige medicin, men som kan behandles med akupunktur.

Hos nogle kvinder skyldes generne i forbindelse med menstruationen en gynækologisk lidelse, som kan påvises med blodprøver og scanninger, bl.a. endometriose og PCO(S). Ofte har disse lidelser en omfattende indflydelse på hverdagen og kan opleves så voldsomme, at det går ud over livskvaliteten. Lidelserne endometriose, PCO og PCOS har forskellige udtryksformer, men fælles for dem er, at generne kan behandles eller lindres med akupunktur.        

Se mindre

Fertilitetsproblemer

Har du svært ved at opnå graviditet? Så er du ikke alene.

Læs mere

I dag er hvert 9. barn der fødes i Danmark kommet til verden ved hjælp af medicinsk fertilitetsbehandling. Infertilitet kan skyldes problemstillinger hos både kvinden og manden, og hos nogle kan årsagen til barnløshed ikke forklares ud fra den vestlige medicin. Akupunktur kan være gavnlig til at balancere kroppens ubalancer, som kan være medskyldige til barnløshed, og kan både stå alene ved ønske om at opnå spontan graviditet, eller i forbindelse med anden fertilitetsbehandling. Behandlingerne med akupunktur tilpasses din cyklus og udføres ud fra et koncept om at rense og genopbygge kroppen efter menstruationen, for derefter at styrke og nære kroppen til at tage imod en graviditet omkring ægløsning og den efterfølgende periode.

Se mindre

Gener i overgangsalderen

Overgangsalder, klimakterium, menopause. Der findes mange navne for denne livsperiode, som alle kvinder på et tidspunkt gennemgår.

Læs mere

I forbindelse med overgangsalderen sker en større forandring i kroppens hormonbalance, som kan give både fysiske og psykiske gener som hedeture, hjertebanken, tørre slimhinder og følelsesmæssige ubalancer, der påvirker livskvaliteten. Nogle kvinder kommer let igennem overgangsalderen, hvor andre er plaget i årevis. Behandling med TCM akupunktur kan afhjælpe gener i forbindelse med overgangsalderen.

Stress, uro og søvnløshed

Har du svært ved at finde ro? Måske oplever du problemer med at sove, hjertebanken, anspændthed og hovedpine? Er du stresset? Eller måske du bare trænger til en pause til at lade kræfterne op? Så kan akupunktur med stor sikkerhed hjælpe dig. I alle behandlinger på klinikken stræbes efter at skabe balance mellem krop og sjæl. Der anvendes forskellige teknikker, herunder behandling med lys, traditionel akupunktur og fransk øreakupunktur.

Se mindre

Varigheden afhænger af behandlingen. 

Ved spørgsmål er du naturligvis meget velkommen til at kontakte os på tlf. 4242 8899 så vi kan give dig professionel råd og vejledning.

Vi har telefontid 365 dage om året fra kl. 7.30 – 22.00