Efterfødselssamtale

 

Ifølge Sundhedsstyrelsens retningslinjer, bør fødestedet tilbyde den nybagte familie en efterfødselssamtale, som udgangspunkt med den jordemoder, der tog imod deres barn.

Alligevel sker det ikke altid, at den nybagte familie får en sådan efterfødselssamtale. Enten fordi det simpelthen ikke er blevet tilbudt på fødestedet, eller fordi tilbuddet er druknet i den mængde af information, man får som nybagt familie.

Dog oplever mange, at der efterfølgende opstår et behov for at tale om fødselsforløbet, så den enkelte nybagte mor eller par, får bearbejdet deres oplevelser, tanker eller bekymringer.

Efterfødselssamtaler er ikke udelukkende tiltænkt kvinder eller par, der har oplevet en lang og måske kompliceret fødsel. Selv i de forløb, der fra fagpersoners synsvinkel måske opfattes som normale og ukomplicerede, kan efterlade indtryk, som der er behov for at tale om.

Efterfødselssamtalen er også et oplagt udgangspunkt til, at få rådgivning omkring en evt. senere graviditet og fødsel.

Jordemoder.dk tilbyder derfor individuelle efterfødselssamtaler, med udgangspunkt i din/jeres oplevelser i forbindelse med graviditet og fødsel.

Har du brug for at få talt om eventuelle gener fra bristninger, om genoptagelse af samliv, evt. prævention, bækken- bundstræning og inkontinens, klarer vi naturligvis også det.

For at vi sammen kan afklare de spørgsmål der naturligt opstår efter fødslen, er det vigtigt at I inden samtalen, sender jeres kopi af fødejournalen, eller medbringer den på dagen.

Samtalen varer ca. 1 time.

 

Vi har telefontid 365 dage om året fra kl. 7.30 – 22.00

Er det ikke muligt at finde en tid til en efterfødselssamtale i vores  bookingsystem, kontakt os og vi finder en tid.