FAQ

Du skal blot ringe på 4242 8899 eller sende en mail senest 24 timer før din tidsbestilling.

Nej, det der er mest afgørende for billedernes kvalitet er måden barnet ligger påsamt mængden af fostervand. Barnet kan lige så vel ligge tæt op ad livmodervæggen som moderkagen, hvilket resulterer i, at billederne bliver uskarpe. Fostervandet er vigtig for at kunne lave gode billeder da det er det eneste som ikke skaber skygger. Hænder, fødder, arme, ben og navlesnor vil altid skabe skygger foran ansigtet, hvis det ligger foran.

I princippet kan 3D/4D scanning laves gennem hele graviditeten. Det hele afhænger af, hvilke forventninger I som forældre har til, hvor store tykke kinder og hvor meget ansigtstræk I vil se.
Fordelen ved at scanne tidligere i graviditeten er, at I kan se hele, eller mere af barnet på én gang. Til gengæld vejer barnet ikke så meget endnu og vil derfor ikke have så runde kinder som senere. Vi anbefaler uge 24-30 (meget gerne ugerne 25-28) som det mest optimale tidspunkt, da forholdet mellem barnets størrelse, pladsen i livmoderen samt fostervandsmængden oftest går op i en højere enhed. Men vi laver meget gerne scanningerne både før og efter dette tidspunkt.

Ja, alle der scanner hos Jordemoder.dk er uddannet via det danske sundhedssystem og scanner i svangreambulatorier ved siden af Deres arbejde på klinikkerne. Således sikres det at Deres viden altid er opdateret samt at der er rig mulighed for faglig sparring og udvikling.
Der findes scanningsklinikker i Danmark, som ikke beskæftiger relevant fagligt uddannet personale. Det ses ved at de ikke tilbyder andre former for scanninger end 2D og 3D/4D scanninger, da de pga. manglende kompetencer ikke kan tilbyde f.eks. nakkefoldscanninger, misdannelsesscanninger, vægtscanninger, flowmålinger etc.

Ja, alle de scanninger, hvor der medfølger DVD af scanningen er med lyd. Vi gør opmærksom på at alle der har været til scanning bør tjekke DVD’er for eventuelle fejl, så der kan rettes op herpå så hurtigt som muligt. Da scanningen er egne optagelser og derefter direkte brænding fra harddisken kan der en sjælden gang imellem være nogle, hvor lyden ikke gengives lige godt på alle medier. prøv derfor på lidt forskellige medier og meget gerne PC.

Dit BMI ( forholdet mellem højde og vægt ) kan også spille ind, da ultralydens hastighed reduceres desto mere det skal igennem. Hvis det på grund af forholdene ikke er muligt at lave billeder i 3D/4D får du naturligvis en ny tid uden beregning.