Hvor skal fødekarret stå?
Igår var jeg på et dejligt hjemmebesøg, hos en skøn familien, som har valgt at jeg skal være deres private jordemoder. En fantastisk opgave, som jeg virkelig ser frem til at være en del af. I sådan et forløb opnår vi en unik kontinuitet, som giver den kendthed og tryghed, der bidrager virkelig positivt til et normalt og ukompliceret forløb.
Hvorfor laver jeg hjemmebesøg?
Familien har valgt en hjemmefødsel, hvilket naturligvis kræver en normal graviditet, og en forventet normal fødsel i ugerne 37+0-42+0.
Inden hjemmefødslen er det rart at køre turen, så jeg ved, præcis, hvor jeg skal køre hen, når jeg bliver kaldt til fødsel. Det er også vigtigt at se omgivelserne, og få en god snak med familien om, hvor fødslen kan foregå, og hvilke praktiske ting de skal have klar på den store dag.
Så vidt det er muligt skal dette heldige barn fødes i vand. En, tror jeg på, dejlig skånsom måde at blive introduceret til en helt ny verden på. Jeg ser lidt badekarret som en “forlænget livmoder”, hvor der er ca. 37 grader varmt, ikke så meget lys som “på land” og sidst men ikke mindst lyddæmpning.
Ved alle de vandfødsler jeg har været en del af gennem årene, er det meget få af børnene, der har skreget da de blev født. Netop derfor er børn født i vand også ofte lidt mere blålige efter fødslen, men det har ingen praktisk betydning. Personligt tror jeg på, at det er mindre overvældende at blive født i vand. Det ville jeg i hvert tilfælde vælge, hvis jeg skulle fødes!
Denne gang skal fødslen foregå i køkkenet med fødekarret i hyggekrogen, som du kan se på billedet… Nøj hvor jeg glæder mig.
Hvor ville du stille fødekarret, hvis du skulle føde i vand hjemme?