Graviditetsscanning

Hvorfor graviditetsscanning?

hvorfor graviditetsscanning?

Men hvorfor egentlig gå til sin første tidlig graviditetsscanning? Der er mange årsager til ønske om scanninger på en privatklinik.

I Danmark tilbydes i henhold til Sundhedsstyrelsens retningslinjer to scanninger i offentligt regi – en nakkefoldsscanning og en misdannelsesscanning. Disse er for mange første gang de går til tidlig graviditetsscanning.

I lande som eksempelvis Tyskland, Frankrig og Spanien tilbydes gravide flere end to scanninger – især i den sidste del af graviditeten for at følge tilvæksten. Hvorfor skal man ikke have mulighed for at gå til graviditetsscanning oftere i Danmark?

Hos Jordemoder.dk giver vi dig rig mulighed for at følge dit lille vidunders udvikling, i samarbejde med vores erfarne og fagligt kompetente sonografer som er certificerede.

Med en 3D/4D scanning får du en helt ny indsigt i livet i livmoderen og barnets udseende – en unik og uforglemmelig oplevelse.

 

En kommende far har beskrevet hvorfor man skal gå til graviditetsscanning

3D/4D scanning – Oplevelse giver indlevelse

[dt_quote type=”blockquote” font_size=”medium” animation=”none” background=”plain”]Til de kvinder der mener, at deres mænd ikke er den optimale støtte under graviditeten!!!!! – Giv os mænd optimale muligheder for indlevelse, så vi bedre kan forstå og hjælpe jer gennem graviditeten.

Mange gravide vil straks postulere at deres mænd har været med til enten lægen, jordemoderen eller en graviditetsscanning. Min mening er, at i de fleste situationer er er manden sat på stand by – hvorfor nu det?

Ved jordemoderen bliver der ofte spurgt: ” kan du mærke barnet sparke?” Jo tak de første mange måneder er det eneste vi mænd kan mærke…….ingen ting.

 

Ved en graviditetsscanning er det noget andet. Her ser vi mænd for første gang vores barn.

Så piger få indlevelse af manden for alle pengene. Det vil min kæreste gerne skrive under på at hun har fået. Det skete da jeg så min søn første gang i 3D/4D.

 

Min kæreste har efterfølgende fortalt at hun ikke turde tage mig i hånden, da hun ellers var bange for at jeg ville begynde at græde over den overvældende oplevelse – og JA jeg tror faktisk hun har ret.

Mindst lige så vigtig er kommunikationen mellem jordemoderen og os som forældre. En graviditetsscanning afleder et hav af spørgsmål, som vi alle naturligvis forventer at få et kvalificeret svar på. Det er muligt, for jordemoderen ved Jeres side er kompetent og kan besvare alle de spørgsmål der måtte være.
Her kan vi mænd komme på banen, for vores spørgsmål kvinder og mænd imellem er langt fra ens, og her er der altid tid til at høre på faderen.

Hvad angår spørgsmålene er det lige som at se på en ny bil. Kvinderne vil vide noget om farve og mønster på betrækket, imens vi mænd vil vide noget om ydeevne og priser på ekstraudstyr. Alle disse spørgsmål er der som oftest ikke tid til i det offentlige.

Jeg kan derfor kun på det varmeste anbefale en privat graviditetsscanning – så piger op af stolen og giv jeres mænd en oplevelse der giver indlevelse, og til I mænd kræv en oplevelse som giver jer den indlevelse I begge fortjener gennem graviditeten.

Med venlig hilsen
Anders C. Lindenborg

[/dt_quote]