Om Inseminationen

Når du har positiv ægløsningstest aftaler vi, hvornår du skal komme på klinikken.

Inseminationen foregår i afslappede omgivelser og hyggelig atmosfære. Det er vigtigt for os at du føler dig tryg og afslappet inden inseminationen påbegyndes, så du får den bedst mulige oplevelse.

Inden inseminationen påbegyndes scanner vi for at se størrelsen på follikel og livmoderslimhinde. Dette gør vi for at sikre os, at det er det rette tidspunkt at inseminere. Scanningen hører med som en del af inseminationsforløbet.

Efter scanningen påbegyndes behandlingen. Vi gør donorsæden klar og tæller antallet af levende sædceller pr. mL. Herved sikrer vi, at strået har den nødvendige kvalitet. Du får naturligvis lov til at være med i processen, kigge med i mikroskopet og se at sædcellerne svømme rundt.

Sæden lægges op med et tyndt sterilt kateter, som føres op gennem livmoderhalsen og ind i livmoderen.

Herfra skal sædcellerne efterfølgende selv svømme til ægget.

Selve inseminationen tager kun få minutter, men vi prioriterer at have god tid, så alt kan foregå i et roligt tempo. Det gør normalvis ikke ondt at blive insemineret.

Efter inseminationen har du mulighed for blive liggende og hvile dig efter behov. Dette har ikke indflydelse på dine chancer for at blive gravid, men det kan være rart at have mulighed for lige at ligge og slappe lidt af. Ofte er det hyggeligt, at ligge lidt alt imens vi snakker om alt mellem himmel og jord.  

Du får altid en graviditetstest med hjem. Ca. 14 dage efter inseminationen kan du tage testen.

Du kan læse mere om tiden efter inseminationen her.

 

Har du yderligere spørgsmål er du altid velkommen til at kontakte os på tlf. +45 4242 8899.

Vi har telefontid alle dage fra kl. 7.30 – 22.00  365 dage om året.