Sæddonorer

 

Hos jordemoder.dk gør vi alt hvad vi kan, for at efterkomme de ønsker du har til donors hårfarve, øjenfarve, højde og vægt.

Vi køber vores donorsæd ved anerkendte sædbanker, som til fulde opfylder lovgivningen på området og de regler som sundhedsstyrelsen har fastsat.

Sæddonorerne bliver testet for sygdomme som HIV, hepatitis, syfilis, Chlamydia, gonoré og CMV (cytolomegalovirus). Alle donorerne gennemgår desuden med jævne mellemrum lægeundersøgelser og nye blodprøver.

Du kan besøge sædbankerne her:

Cryos

European Sperm Bank


Så du kan tage valget i ro og mag hjemmefra. Vi er naturligvis meget gerne behjælpelige med at vælge donor til dig, eller i samarbejde med dig. Det gør vi ofte til journalsamtalen.

Hvis du ønsker at vi vælger din donor sker det efter de oplysninger, som du har oplyst til journalsamtalen.
Er der arvelige lidelser i familien, som du/I gerne vil have donor tjekket for, er vi meget gerne behjælpelige med dette.

 

Anonym donor

Donor er fuldstændig anonym. Vi har således intet kendskab til donor, og har ej heller mulighed for at opnå dette. Der er med jævne mellemrum forespørgsler på, om de åbne donorer også er anonyme. Dette er ikke tilfældet.

 

Åben donor

Valg af åben donor gør det muligt for barnet, når det fylder 18 år, at få etableret en kontakt med donor via sædbanken. For nogle børn kan det være en god mulighed for, at se/opleve sit fædrene ophav. Det er dog meget vigtigt at gøre sig klart, at donor aldrig vil blive en far.

Vi har, som behandlende klinik, intet kendskab til donors identitet.

Undersøgelser viser, at det indtil videre er relativt få børn, der har benyttet sig af muligheden for at møde sin donor. 

 

Har du yderligere spørgsmål er du altid velkommen til at kontakte os på tlf. +45 4242 8899.

Vi har telefontid alle dage fra kl. 7.30 – 22.00  365 dage om året.