LCHF (Low Carb High Fat)
LCHF står for Low Carb High Fat, som betyder, at kosten består af et lavt indhold af kulhydrat og et højt indhold af fedt.
Når man følger LCHF-diæten, spiser man primært kød, fisk, æg, mælkeprodukter med høje fedtprocenter (som smør, fløde og mayonnaise) og grøntsager. Til gengæld undgår man sukker, kornprodukter og stivelsesrige fødevarer som pasta, ris og kartofler.
Som gravid og ammende kan det ikke anbefales at følge LCHF-diæten, da det øger risikoen for:
- Nedsat mental og motorisk udvikling ved et lavt kulhydratindtag
- Hjertekarsygdomme på grund af for meget mættet fedt
- Højt BMI hos både mor og barn
- Nedbrydning af knogler og muskler ved lavt kulhydratindtag
- Vitamin- og mineralmangel ved lavt kulhydratindtag
Følg i stedet de officielle anbefalinger for kulhydrat, fedt og protein, ved at trykke her
Kilder:
Kristiansen, L. og Larsen, R. (2011): Sportsernæring. Munksgaard: København
Nordic Council of Ministers (2014): Nordic Nutrition Recommendations 2012. Norden: København
www.sundhed.dk
Udarbejdet af: Christine Munk Rasmussen og Nanna Glent Buch, Professionsbachelorer i Ernæring og Sundhed