Uge 15-20

Uge 15-20 er en oplagt mulighed for en scanning. Vi oplever mange gravide som synes der er langt imellem scanningerne på sygehuset. I disse uger sker en enorm udvikling med både dig selv og dit barn. Selvom de fleste gravide mærker små bekræftende spark i maven er der stadig oceaner af spørgsmål som trænger sig på både omkring dit barn men også dig selv.
Hvad er mere nærliggende end at få ekstra tryghed ved en scanning, samtidig med en jordemoderfaglig snak omkring de spørgsmål der trænger sig på.

I uge 15-20 anbefaler vi at du vælger en af følgende scanninger

Ønsker du at læse mere om din graviditet i præcis den uge du er gravid – anbefaler vi at du læser mere i vores uge for uge guide, hvor du både kan se billeder og få tips og tricks fra vores erfarne jordemødre hos jordemoder.dk.

Hvorfor mærker jeg ikke liv?

Når vi scanner, kan vi udover hjerteaktion og tilvækst konstatere, hvordan moderkagen er placeret i livmoderen. Moderkagens placering har stor indflydelse på, hvornår og ikke mindst hvor meget du mærker dit barn. Er moderkagen placeret imod dit maveskind (forvægsplacenta), går der længere tid inden, du kan mærke fosterbevægelser. 

 

Spørg eksperterne til råds i uge 15-20

Vi har dagligt kontakt med gravide, som sammenligner sig selv med andre gravide – også når det kommer til at mærke liv. Det gælder i alle henseender at, ikke to graviditeter (og fødsler!) er ens. Derfor er det altid en god idé at spørge erfarne jordemødre til råds fremfor at sammenligne dig med andre gravide. Hos Jordemoder.dk er vi altid klar til at hjælpe og vejlede dig med stort som småt.

Ved scanning i disse uger, er det muligt både at se og høre dit barns hjertelyd. Vi laver vækst- samt terminsberegning og kan naturligvis bestemme kønnet. Dit barn vil på 3D/4D scanning i disse uger se lidt spinkelt ud. Til gengæld er der god plads i livmoderen og du vil ofte kunne se dit barn på ét billede på en gang.

 

uge 15-20