Uge 30-35

Uge 30-35 er et godt tidspunkt at blive scannet, da barnet nu har fået en hvis størrelse.

Dit barn tager omkring 1000g gram på over de næste 5 uger og mange gravide vil gerne følge med i at barnets vækstkurve følges normalt.

Dette gøres optimalt med scanninger planlagt med 2-4 ugers interval. Oplever vi afvigelser henviser vi dig til svangreambulatorier på det sygehus du er tilknyttet.

Vi oplever også på dette tidspunkt at gravide, som tidligere måske ikke har ønsket at vide kønnet alligevel er blevet nysgerrige og må have svar – det giver vi naturligvis gerne

 

I uge 30-35 anbefaler vi at du vælger en af følgende scanninger

Ønsker du at læse mere om din graviditet i præcis den uge du er gravid – anbefaler vi at du læser mere i vores uge for uge guide, hvor du både kan se billeder og få tips og tricks fra vores erfarne jordemødre hos jordemoder.dk.

Dit barn i uge 30-35:

Lungerne er næsten helt modne og barnet øver sig ihærdigt i at lave vejrtrækningsøvelser. Måske er det derfor du fra tid til anden kan opleve små rytmiske bevægelser i maven når barnet får hikke. Hikke er helt normalt og påvirker ikke dit barn på nogen måde. I slutningen af ugen måler barnet ca. 37 cm. og vejer omkring 1550g. Lårbenet måler 5,6 cm, maveomkredsen 26,5 cm. og hovedet 7,7 cm. i diameter.

Dig selv i uge 30-35:

Drømmer du meget for tiden – både gode og dårlige drømme – så tag det bare helt roligt. Graviditeten er en overgang fra én livsperiode til en ganske anden. Der er mange tanker der skal tænkes og beslutninger der skal tages. Du har brug for at rydde op og sortere i det inferno af tanker og følelser der fylder dig. Det er alt sammen med til at modne dig og gøre dig klar til din nye spændende, fantastiske men også udfordrende opgave som mor.

Tip:

Som graviditeten skrider frem, bliver det ofte sværere og sværere at finde sig til rette i en komfortabel stilling i sengen om natten. Det er vigtigt at du ligger så godt som muligt og det kan derfor være en god idé at støtte ben og mave med puder. Hvis du har brug for en stor pude, kan det være en god idé at sy et dynebetræk godt sammen og købe en stor portion Kroyerkugler i et byggemarked – det giver dig en fantastisk dejlig stor, og ”modellerbar” pude.

Vidste du:

At moderkagen udveksler ilt, nærings- og affaldsstoffer mellem dig og dit barn. Derudover producerer den hormoner og transporterer antistoffer, som er vigtige fordi det ikke selv kan producere antistoffer før nogen tid efter fødslen. Antistofferne beskytter barnet efter fødslen og hvis du ammer vil dit barn fortsat modtage antistoffer – endnu en god grund til at amme!

Kan 3D/4D scanning stadig nås i uge 30-35?

Dit barn er ved at være stort og pladsen derfor lidt trang. Fostervandsmængden aftager nu løbende, hvorfor det kan være lidt vanskeligere at lave gode optagelser i 3D/4D – men med tålmodighed og nogle gange flere forsøg lykkes det alligevel ofte. Hvis forholdende er for dårlige betaler i naturligvis ikke fuld pris for scanningen.

 

uge 30-35