Ugerne 35-42

Uge 35-42 er den sidste fase i graviditeten, her er der tit mulighed for meget tydeligere scanninger da barnet har udviklet sig mere.

I uge 35-42 anbefaler vi at du vælger en af følgende scanninger

Ønsker du at læse mere om din graviditet i præcis den uge du er gravid – anbefaler vi at du læser mere i vores uge for uge guide, hvor du både kan se billeder og få tips og tricks fra vores erfarne jordemødre hos jordemoder.dk.

 

Ligger mit barn rigtigt for en normal fødsel?

Uge 37+0 til uge 41+3 definerer den normale fødsel og formentlig har dit barn lagt sig med hovedet i bækkenet – klar til at blive født indenfor de kommende uger. Hvis dit barn ligger med numsen nedad forsøges typisk vending omkring uge 37 – afhængig af positionen i livmoderen og fostervandsmængden.

Vi udfører en del tryghedsscanninger i disse uger for at fastslå barnets position i livmoderen. Mange vælger også at kigge ind for at få bestemt vægt og trivsel samtidig med en jordemodersnak. Kender du endnu ikke kønnet kan det nås endnu. 

 

Tykke kinder ved 3D/4D scanning

Pladsen i livmoderen er nu trang – det mærker du sikkert dagligt!

3D/4D scanning er stadig muligt hvis der stadig er tilstrækkeligt med fostervand og dit barn ikke står alt for dybt i bækkenet. Der er nu meget tykke og søde kinder – hvis vi altså kan komme til at fremstille billeder af dem.

Principielt ved vi det aldrig før vi har kigget ind men ofte er vi alligevel heldige at få nogle rigtig gode billeder af ansigtet. Det kan ofte knibe lidt med hænder og fødder pga. pladsforholdene. Nogle gange kan et glas koldt vand og englehop bedre forholdene – andre gange ikke. Hvis vi slet ingen billeder får betales naturligvis ikke fuld pris.

 

uge 35-42