2D tidlig scanning fra uge 6+

 

Har du brug for tryghed tidligt i din graviditet, eller er du i tvivl om, hvor langt du er henne, er en tidlig 2D scanning fra uge 6+0 det helt rigtige valg.

Ved scannning fra uge 6+0 kan blommesækken ses. Når blommesækken ses i livmoderen ved vi, at graviditeten sidder i livmoderen som den skal.

Omkring 6 fulde uger begynder det lille hjerte at slå, og kan ses ved scanning. Vi ser om graviditeten ligger i livmoderen, og om der er tvillinger. Vi måler på baby og beregner en foreløbig termin. Den endelige termin bliver bestemt når du kommer til nakkefoldsscanning.

Ved en tidlig scanning får du
  • En faglig vurdering af din graviditet
  • Scanningen på dvd og billeder af baby på print og DVD
  • Scanningen foregår primært i 2D og evt. 3D/4D hvis baby ligger til det
  • I de få tilfælde, hvor man trods en vurderet sund graviditet, ikke kan se hjerteblink efter 6+0, får du tilbudt en ny tid uden beregning, som en ekstra kontrol
  • Hvis graviditeten ikke har udviklet sig som forventet, henviser vi dig til dit hjemsygehus
Praktisk information
  • Scanningen foretages fra uge 6+
  • Afsat tid ca. 30 minutter
  • Pris Kr. 800,-
  • Alle interesserede er mere end velkomne til scanningen – også børn – det synes vi er hyggeligt

Selvom du nogenlunde ved, hvornår befrugtningen er sket, er det ikke sikkert at scanningen viser helt det vi forventer at se. Ofte er graviditeten yngre end forventet. Det skyldes at babyerne i starten har forskellige afsæt i tilvæksten.

En lang eller kort cyklus giver ofte forklaringen, men der er også nogle æg som bare er mere langsomme til at vandre ned og sætte sig fast i livmoderslimhinden. Det kaldes en ”slow starter”.

Ved scanning tidligt i graviditeten, foregår denne som udgangspunkt abdominalt (på maven). Det er sjældent nødvendigt at scanne vaginalt (indvendigt). Derfor er det vigtigt at du kommer med en fyldt blære, da det gør det nemmere at scanne.

Alle sonografer hos Jordemoder.dk er uddannede via det danske sundhedssystem og har mange års erfaring fra svangreambulatorier.

Skulle du efter dit besøg på klinikken have spørgsmål, er du altid velkommen til at kontakte vores erfarne jordemødre.

Vi har telefontid 365 dage om året fra kl. 7.30 – 22.00

Er det ikke muligt at finde en tid online til din tidlige scanning, så ring til klinikken på tlf. 4242 8899, og vi vil ofte kunne booke en tid til dig på klinikken i Fredericia samme dag.