Ugerne 25-30

 

I ugerne 25-30 anbefaler vi at du vælger en af følgende scanninger

  • Tryghedsscanning
  • Tilvækst og trivselsscanning
  • Lille kønsscanning
  • Stor kønsscanning
  • Lille 3D/4D scanning
  • Stor 3D/4D scanning

 

Ønsker du at læse mere om din graviditet i præcis den uge du er gravid – anbefaler vi at du læser mere i vores uge for uge guide, hvor du både kan se billeder og få tips og tricks fra vores erfarne jordemødre hos jordemoder.dk.

 

Har du yderligere spørgsmål er du altid velkommen til at kontakte os på

tlf. +45 4242 8899

 

Vi har telefontid alle dage fra kl. 7.30 – 22.00  365 dage om året.

 

Kan man se hikke og vejrtrækningsøvelser på scanning?

I slutningen af uge 25 måler dit barn ca. 31 cm. og vejer omkring 800g. Lårbensknoglen er ca. 4,4 cm. I slutningen af uge 30 måler barnet ca. 37 cm. og vejer omkring 1550g. Lungerne er næsten helt modne og barnet øver sig ihærdigt på at lave vejrtrækningsøvelser. Måske er det derfor du fra tid til anden kan opleve små rytmiske bevægelser i maven når det får hikke. Hikke er helt normalt og påvirker ikke dit barn på nogen måde – men det er sjovt og hyggeligt at se både hikke og vejrtrækningsøvelser på scanning.

 

Naturlig bekymring

Hvis dit barn bliver født i disse uger er der gode chancer for overlevelse. Men jo tidligere du føder desto mere sårbar er dit barn. Vi får ofte spørgsmål omkring fødselstidspunkt og det er klart, at starten på livet vil blive vanskeligere desto tidligere du føder.

Netop derfor bekymrer mange gravide sig nu om trivsel og tilvækst og mange vælger derfor at komme til scanning eller jordemoderkonsultation.

 

Optimale forhold for scanning

Ved 2D scanning i denne periode vurderer vi som altid vækst og trivsel. Hvis du ønsker det bekræfter eller identificerer vi kønnet. Hvis ikke du vil vide kønnet undgår vi naturligvis dette. Det er nu optimalt at opleve dit barn i 3D/4D. Vi anbefaler ugerne 25-28 til dem som ønsker at se dejlige runde kinder og buttede babyfødder.

Mange spørger til betydningen af moderkagens placering, som er underordnet. Af stor betydning er mere hvor meget fostervand der er, og hvordan barnet ligger placeret i livmoderen.

 

Hvis du har tvillinger eller flere

Hvis du venter tvillinger eller flere er det mest optimalt at planlægge scanning inden uge 26 og gerne lidt tidligere, da det herefter, pga. den forholdsvis trange plads godt kan blive svært eller decideret umuligt at scanne, fordi de ofte kommer til at dække for hinanden.