Ugerne 7-10

 

I ugerne 7-10 anbefaler vi en af følgende scanninger

  • Tryghedsscanning
  • 2D tidlig scanning

 

Ønsker du at læse mere om din graviditet i præcis den uge du er gravid – anbefaler vi at du læser mere i vores uge for uge guide, hvor du både kan se billeder og få tips og tricks fra vores erfarne jordemødre hos jordemoder.dk.

 

Har du yderligere spørgsmål er du altid velkommen til at kontakte os på

tlf. +45 4242 8899

 

Vi har telefontid alle dage fra kl. 7.30 – 22.00  365 dage om året.

 

En tid fyldt med glæde og bekymring…….

Mange gravide vælger at komme til en tryghedsscanning i disse uger fordi netop denne periode ofte er forbundet med både glæde og bekymringer. Glæde over, at graviditetstesten er positiv og bekymring for, om graviditeten forløber normalt.
Bekymringerne går oftest på, om graviditeten sidder som den skal, om der er én eller to og om hjertet slår. Her kan en scanning være med til at skabe ro og tryghed i graviditeten. 

 

Scanning i uge 7 eller 10 ?

Ved scanningen ser vi efter hjerteblink, antallet af fostre og naturligvis om graviditeten sidder som den skal i livmoderen. Ved at måle fosteret fra hoved til numse (Crown Rump Længde – CRL), kan der udregnes en gestationsalder og dermed en terminsdato.

Der er stor forskel på at se scanning i uge 7 og 10. I uge 7 rører barnet ikke på sig endnu. I uge 10 er vi ofte heldige at se et aktivt barn. De vordende forældre der kommer til flere scanninger i disse uger kan med egne øjne se den enorme udvikling der sker med barnet fra uge til uge – et fascinerende indblik i en graviditet med et enormt vækstpotentiale.

Det er stadig begrænset, hvor detaljeret vi kan se barnet med 3D scanning, men er der optimale forhold kigger vi altid.