I de mange år ultralydsscanning har været anvendt, er det ikke påvist, at ultralydsscanning skulle være skadeligt, hverken for den gravide eller for barnet. En international arbejdsgruppe har i hele perioden overvåget rapporter om skadelige effekter, og har ikke fundet bevis for, at ultralydsscanning er farligt.

Børn er meget velkomne, og oftest er det en stor oplevelse for de kommende store søskende at være med, og herigennem få et indblik i, hvad der gemmer sig i maven.

Ja – helt sikkert. I er meget velkomne til at komme flere til scanningen, og vi finder altid gerne ekstra stole frem.

Hos Jordemoder.dk giver vi garanti fra uge 14+0. Hvis vi ikke med sikkerhed kan fastslå barnets køn, giver vi en ny tid til genscanning uden beregning.
Ofte kan barnets køn identificeres tidligere, men her gælder garantien ikke.

Det er meget forskelligt og kan komme lidt an på, hvornår på dagen du ønsker en tid. Oftest kan vi lave en tid til dig samme dag eller dagen efter i Fredericia ved akut behov. Kig gerne i vores online bookingsystem for tider eller ring til os på tlf. 4242 8899

Det kan have betydning. Afstanden mellem transducer (scannerhoved) og barnet har en betydning for hvilken frekvens, der scannes med. Jo mere fedtvæv der er på maven, desto mere skal ultralyden gå igennem, hvilket kan betyde at billedet vil se en smule mere grumset ud.

Vi gør altid vores allerbedste for at opnå optimale billeder og sekvenser og ofte lykkes det også.

3D er stillbilleder og 4D er samme billede men med bevægelser.

Gode billeder og sekvenser i 3D/4D afhænger bl.a. af barnets placering i livmoderen og mængden af fostervand. Tidligt i graviditeten er der rigeligt fostervand, men barnet ligner ikke endnu et fuldbårent barn, som senere i graviditeten.
3D/4D scanninger kan principielt laves gennem hele graviditeten, men vi anbefaler ugerne 25 – 28.
Her er der stadig fint med fostervand samtidig med, at barnet har fine runde kinder.

Ofte_stillede_spørgsmål_scanning_jordemoder_dk