Akut Tid

Har du brug for en akut tid til en jordemoder?

akut tid

Før du bestiller en akut tid til jordemoder, bør du læse dette, så vi kan foretage en hurtig tidsbestilling. Årsagen til smerterne kan være stræk på de bånd (ligamenter) som holder livmoderen på plads. Det kan også skyldes, at musklerne i bugvæggen strækkes i forbindelse med, at livmoderen vokser. Disse smerter er ufarlige og blandt de mest almindelige gener i graviditeten. Men derfor kan det være vigtigt at få dem checket alligevel, det kan du fx få checket ved en akut tid.

Det er ikke unormalt at opleve uregelmæssigheder i din graviditet f.eks. blødning, ændrede graviditetssymptomer eller måske smerter. Spontan abort er hyppigt i de første 6-12 uger af graviditeten. Hyppigheden af spontane aborter falder, jo længere tid graviditeten har varet. Omkring 20-25 % af alle påbegyndte graviditeter ender som en spontan abort.

Smerter og blødninger kan give behov for en akut tid uden for vores åbningstid.

Hos Jordemoder.dk hjælper vi dig altid gerne, hvis vi har mulighed for det

En tid kan arrangeres både morgen, aften og i weekenderne efter aftale – oftest på vores scanningsklinik i Fredericia.

En akut tid koster 900kr og kan ikke bookes på hjemmesiden. Du har kun mulighed for at få en sådan tid ved telefonisk kontakt. Det gør vi fordi vi har behov for at vurdere din konkrete situation og hvilken løsning vi kan tilbyde dig.

Du skal være særligt opmærksom på pludselig opståede og voldsomme underlivssmerter, hvis du er eller kan være gravid. Hvis du får stærke smerter i siden af underlivet i starten af graviditeten (fra 6.-8. uge) samtidig med at du bløder, bør du kontakte lægen med det samme. Det kan være et symptom på graviditet uden for livmoderen. Her hjælper en akut tid hos os ikke. Graviditet uden for livmoderen kan være farlig, hvis man begynder at bløde kraftigt i bughulen. I disse tilfælde føler man sig dårlig, får lavt blodtryk og høj puls og kan blive bevidstløs.

Dette ses dog kun ved hos mellem 1,5 og 2 % af alle gravide.

Ved disse symptomer hæjlper en akut tid hos os ikke, der bør du med det samme gå til egen læge eller vagtlægen