Massage

massage velvære

Graviditetsmassage

Graviditeten er en tid, der er fuld af fysiske og mentale forandringer. Det er derfor ekstra vigtigt at du passer godt på dig selv, netop i denne periode. Jo bedre du har det, desto bedre trives din baby.

Når du er gravid, ændres din kropsholdning og dermed også belastningen af dine muskler, derfor kan massage være gavnligt for dig. Din behandler vil altid spørge, hvor langt du er i din graviditet, da vi tager hensyn til barnet i din mave.

Massage giver øget blodgennemstrømning igennem kroppens væv, dette afslapper
musklerne, hvorved spændinger og dermed også smerter bliver reduceret.
Da alle behandlinger er individuelle og afstemt med dig, vil du inden selve behandlingen
begynder, blive spurgt om eventuelle problemer. Det kan f.eks. være spændingshovedpine, bækkensmerter, sovende fingre m.m.

Ud fra det udgangspunkt vil behandleren sætte fokus på netop dette. Men du behøver ikke have et konkret problem, du kan også vælge at få massage alene for velværens skyld.
Desværre oplever vi, at nogle vælger massage fra i deres graviditet, da de ikke tror de kan ligge på maven, pga. mavens størrelse. Dette er ikke et problem hos os, da vi har specieludviklede graviditetsbrikse til formålet.

Hvad kan graviditetsmassage gøre for dig som er gravid?

  • Lindre muskelsmerter
  • Øge din bevægelighed
  • Styrke det veneøse tilbageløb, hvilket vil mindske væskeophobninger
  • Styrke og stimulere dit immunsystem
  • Afbalancere kroppen, fysisk og mentalt
  • Øge dit velvære
  • Øge din kropsbevidsthed
  • Styrke forbindelsen mellem dig og dit barn
  • Afhjælpe søvnproblemer

Der er afsat ca. 45 min. til dit besøg.

Barselsmassage

Kroppen er et fantastisk bygningsværk, og kvindekroppen er skabt til at kunne gennemgå en graviditet og fødsel og derefter lukke sig sammen igen. Det er meget naturligt at dette forløb giver nogle spændinger. Du har sandsynligvis dit nyfødte barn på armen, og enten ammer eller giver flaske, og dette sætter kroppen i nogle akavede og ubekvemme stillinger. Desuden kan det være svært at få en god nattesøvn, hvilket også kan resultere i ømme og spændte muskler.

Massagen giver øget blodgennemstrømning igennem kroppens væv. Det lindrer og afslapper spændte muskler i bækken, skuldre og nakke, hvorved smerte og stress enten mindskes eller fjernes. Massagen stimulerer et hvilesystem i kroppen, så på dette tidspunkt i livet, kan være understimuleret.

Dit lille barn er afhængig af dig, og det er både en stor glæde – men også krævende at tilfredsstille dit barns behov. Derfor er det også vigtigt at investere i sig selv. Barselsmassage kan give dig velvære og overskud, til bedre at tage vare på dit barn.

Det er en massage, hvor der som udgangspunkt fokuseres på at behandle lænd, ryg samt arme, nakke og skuldre. Det er nemlig særligt i de muskelgrupper, hvor spændinger og smerte fra graviditeten og fødsel, kan samle sig.

Vel barselsmassage kan du opnå øget velvære og en afslappethed der kan være kærkommen som ny mor. En barselsmassage kan lindre spændinger i muskler og mindske eventuelle hævelser dannet af væske i kroppen. Du kan også opleve at få øget bevægelighed og bedre nattesøvn.

Der er afsat cirka 45 min. til dit besøg. 

Babymassage

Babymassage har samme gavnlige effekt for børn og babyer, som massage har for voksne.

Babymassage er mere populært end man måske skulle tro. Det kan udover at virke afslappende og endorfinforløsende på barnet, også øge barnets kropsbevidsthed, samt have en stor positiv effekt på spændinger rundt i kroppen. Under fødslen bliver både mor og baby udsat for pres der kan give spændinger, derfor er baby massage og massage til moren, en god kombination.

Børn med mange eller længere perioder med gråd, får spændinger i kroppen – disse spændinger kan give anledning til mere gråd. Denne gråd kan i sig selv give spændinger i barnet og en ond cirkel er hermed skabt. Derfor kan det være vigtigt at få brudt denne cirkel.

Hvis barnet bliver behandlet af en kiropraktor, vil massage som regel være en rigtig god opfølgning på kiropraktorbehandlingen.

Ved maveproblemer, såsom forstoppelse eller luft i tarmene, vil massage af maven ofte kunne have en gavnlig effekt.

Et andet positivt aspekt ved babymassagen er at man får undersøgt barnet grundgt og kan opdage eventuelle skader, spændinger eller andet, der måske kan forårsage gråd og gener.

Du kan bruge massage som hjælp mod søvnløshed, hvis du for eksempel har et barn, der har svært ved at falde i søvn. Massage virker trættende og afslappende for barnet.

Derfor skal det heller ikke tage for lang tid. Brug omkring 5-10 minutter på massagen, og cirka et halvt minut på hvert område. Hold øje med, hvornår dit barn har fået nok og afslut inden det bliver for meget.

Undervejs er det også vigtigt, at du observerer dit barn, og fornemmer, hvad der er rart og om noget måske gør ondt.

Selv hvis der ikke er udpræget spændinger at finde i barnet, så kan massage virke forebyggende og samtidig være en skøn oplevelse til barnet. Du lærer desuden teknikker, som du selv kan anvende til massage.

Der er afsat cirka 30-45 min. til jeres besøg, og selvfølgelig sættes der tid af, til en amme- eller skiftepause, hvis der skulle være behov for det.