Follikelscanning

Hvorfor skal man have en follikelscanning? Det ændrer de fleste menneskers liv positivt, at blive forældre. Men det kan også ændre kommende forældres liv negativt, hvis de har svært ved at få børn. Nogle kvinder har PCO og derfor svært ved at gennemskue deres menstruationscyklus. Det er ikke alle der opnår den ønskede graviditet med det samme. Nogle par forsøger længe før det lykkedes dem at blive gravide. Denne ventetid kan være svær og frustrerende. Men vi kan hjælpe!

Er du fx i tvivl om hvornår det er bedst at opnå din graviditet? Så er en follikelscanning en oplagt mulighed. En follikelscanning foretages hvis du er i tvivl om ægløsningstidspunktet eller har problemer med aflæsning af ægløsningstesten.

Ved follikelscanning måler vi folliklens (æggets) størrelse, livmoderslimhindens tykkelse og estimerer det bedste tidspunkt for befrugtningen. Med denne viden kan vi øge dine chancer for at blive gravid.

Scanningen kan ofte foretages udvendigt, og du bør ikke have tømt blæren en times tid før scanning.

En follikelscanning er også en vigtig scanning hvis man har tænkt sig at få en insemination. Det kan også være du kan få glæde af vores ægløsningsberegner, som du finder på denne side.

Hvem har brug for en follikelscanning?

  • Par, som ønsker at kende det mest optimale tidspunkt for at opnå graviditet
  • Par, som gerne vil være sikre på at folliklen (ægblæren) og tykkelsen på livmoderslimhinden passer sammen
  • Kvinder i hormonbehandling hvor follikelscanning er en forudsætning for at der kan insemineres. Dette for at sikre, at der ikke er for mange follikler og dermed risiko for flerfoldsgraviditeter (tvillinger/trillinger)

Praktisk information

    • Vores follikelscanning foretages bedst omkring 7-10 dage efter den første dag, i din sidst forekomne menstruation.
    • Vores scanning foregår abdominalt udvendigt, men kan i nogle tilfælde også foretages vaginalt indvendigt.
    • Der er afsat ca. 15 minutter til scaninngen.

follikkelscanning