Hindeløsning

Hindeløsning

På klinikken bliver vi ofte kontaktet af gravide, som ønsker modning til fødslen f.eks. på grund af belastningen fra graviditeten. Det kan en hindeløsning ofte hjælpe med. En hindeløsning er et ufarligt indgreb, hvis primære effekt er at sætte gang i hormonproduktionen.

At have nedsat fysisk ydeevne, kan få de fleste til at glæde sig til at komme af med maven og hjælper dermed også på ønsket om at fødslen snart gerne måtte gå i gang. En anden måde at angribe disse fysiske belastninger, er fx graviditetsmassage, som du kan læse mere om her. 

Når du nærmer dig terminen, begynder kroppen i varierende grad at blive belastet. Det kan være smerter i bl.a. bækken og lænd, plukkeveer eller blot ømhed der belaster dig og din krop.

Glæden og spændingen ved snart at skulle møde dit barn, og måske endda uvisheden omkring hvornår du står midt i veerne, kan for alvor være med til, at forøge ønsket om selv aktivt at kunne gøre noget for at modne forholdende for at få født.

Her kan hindeløsning være en kærkommen mulighed for at hjælpe naturen blidt på vej. En forudsætning for at vi kan lave hindeløsning er, at din livmodermund er åben, så vi kan nå ind til fosterhinderne. Hindeløsning er ikke en metode til igangsættelse, men fungerer som led i modning til fødsel.

Indgrebet er en indvendig undersøgelse, hvor fosterhinderne løsnes fra indersiden af livmoderhalsen og livmodermunden. Undersøgelsen frigiver det samme hormon, som din krop producerer for at lave veer (Oxytocin)

Hos flergangsfødende er livmodermunden ofte lidt tragtformet og dermed åben tæt på terminen. Sådan er det ikke altid for førstegangsfødende. Derfor er det heller ikke altid muligt at forsøge at udføre hindeløsning.

Dette kan du opleve ved hindeløsning:

  • At gå i fødsel
  • At få plukkeveer
  • At få menstruationslignende smerter
  • En anelse blødning, hvilket er helt normalt og ganske ufarligt

Bemærk at en hindeløsning ikke er garanti for at fødslen går i gang.

Du kan kun booke hindeløsning ved telefonisk kontakt.

hindeløsning