Scanning af livmoderhalsen

Har du mange plukkeveer eller tyngdefornemmelse? Har du før født for tidligt? Eller har du bare en følelse af, at noget ikke er som det bør være? Så kan du med fordel få lavet en scanning af din livmoderhals også kaldt cervixscanning.

Livmoderhalsen måler omkring 3-4 cm igennem graviditeten, men bliver kortere hen mod fødslen og vil til sidst slet ikke være at se. Livmoderhalsen er det der holder livmoderen lukket, så længden af livmoderhalsen fortæller, om du kan være på vej i fødsel, eller om alt er som det skal være. Målingen kan derfor også være med til at fortælle om dine plukkeveer påvirker din livmoderhals, eller om plukkeveerne er helt ufarlige.

Denne scanning er en indvendig scanning, som udføres smertefrit, under trygge omgivelse og kun af sonografer med stor erfaring indenfor scanning af livmoderhals. Undersøgelsen laves uden de normale bøjler til benene, men blot med en skråpude under din numse, hvilket gør det til en mere skånsom oplevelse.

Scanningen undersøger også, hvor langt nede i bækkenet at den ledende fosterdel er. Oftest vil det være hovedet, men det kan også være numsen der ligger nederst. Placeringen af hovedet eller numsen i bækkenet og om der er fostervand foran eller ikke, er med til at give en samlet vurdering af graviditetens situation. Altså om din tyngdefornemmelse, dine mange plukkeveer eller bare en dårlig fornemmelse bunder i noget, hvor du skal tage dine forholdsregler, eller om det er helt ufarligt for graviditeten og barnet.

Scanningen kan laves gennem hele graviditeten og der er afsat ca. 15 min til scanningen. Det er også muligt at målelivmoderhalsen i forbindelse med en anden scanning.

Er du i tvivl om denne scanning er noget for dig, så kontakt os endelig.