Fødselsforberedelse

En fødselsforberedelse er en vigtigt forberedelse man ikke bør undlade. En fødsel er en smuk, men også hård ting at gennemføre. Det er derfor vigtigt at være klar på de udfordringer man skal igennem. Det er bedre at være for meget forberedt til fødslen, end at være for lidt, fordi smerten og nervøsitet ellers kan overrumple en.

Har du brug for mere forberedelse inden fødslen? Ved du hvad der er smart at undgå mens du er gravid? Får du nok motion? Vi kan også hjælpe dig med gode rod til at holde kosten ved lige. Parforholdet kan også forandre sig efter fødslen og her kan vi også rådgive.

Ved fødselsforberedelse får du også at vide, hvornår du bør ringe til fødegangen. Både faderen og moderen kan have gavn af denne viden. Vi forklarer også om fødslens faser og hvilke muligheder der er for smertelindring.

Vi kan forberede dig på mange af de ændringer i dit liv, der kommer til at indtræffe. Det kunne være barnets første dage, din og barnet ernæring, og hvordan der kommer både fysiske og mentale udfordringer ved at blive familie.

Fødselsforberedelsen er ikke kun for kvinden der skal føde barnet. Til fødselsforberedelsen kan du som mand og lære hvordan du bedst muligt støtter din partner til fødslen.

Vores fødselsforberedelser er en unik værktøjskasse med både fysiologiske og mentale redskaber – både til moderen og faderen.

For mange kan det være svært at finde plads i kalenderen og derfor tilbyder vi jer at tilrettelægge en individuel fødselsforberedelse på en dag og et tidspunkt, som passer godt ind i jeres kalender.

Individuel fødselsforberedelse foregår over én undervisning og tager udgangspunkt i jeres særlige behov og ønsker.

Undervisningen indeholder bl.a. emner som graviditeten generelt, smertelindring, fødsel, amning, tiden på fødestuen efter fødslen og ”den nybagte familie”.

Dette varetages naturligvis af erfarne jordemødre, med et indgående kendskab til rutinerne på sygehuset, og der er derfor rig mulighed for at stille spørgsmål løbende i undervisningen. Fødselsforberedelsen er for såvel første – som flergangsfødende – og naturligvis med jer i centrum.

Forløbet varer 2-3 timer.

fødselsforberedelse