Uge 13

Uge 13Dit Barn

Med hensyn til størrelse kan du cirka regne med, at det antal uger du er henne i din gravidit svarer til den totale længde på dit barn. I slutningen af denne uge kan man se de linjer på fingerspidserne, som kommer til at danne fingeraftrykkene. Alle knoglerne består stadig af brusk, men bliver løbende erstattet af ben. Barnet måler nu ca. 13 cm. fra hoved til fod og vejer i slutningen af denne uge ca. 70g.

Dig selv

Første tredjedel af graviditeten er overstået og der er udsigt til mere overskud i hverdagen, fordi du begynder at føle dig mindre træt. Måske mærker du også en tiltagende ro omkring din graviditet, fordi de første 12 uger er overstået og dermed perioden med den største abortrisiko. Det er nu tid til at tage hul på 2. trimester i graviditeten. Hvis I endnu ikke har afsløret hemmeligheden om familieforøgelsen, vil folk omkring dig begynde at undre sig over, om du mon er gravid eller bare har levet ekstra godt det sidste stykke tid!

Ugens tip

Der er frit sygehusvalg i Danmark, hvilket i praksis betyder, at du kan vælge at gå til kontroller og føde på et hvilket som helst sygehus i Danmark. Dog kan sygehuset afslå at modtage dig, hvis de kan se, at der på det pågældende tidspunkt vil være fyldt op med gravide fra deres eget optageområde. Ifølge lovgivningen har du også ret til at føde hjemme. Snak med din jordemoder om mulighederne.

Vidste du

At du under graviditeten bliver optaget af, hvordan din mor har været mor for dig, og forholder dig til det. Undersøgelser viser, at den relation, du har til din egen mor, har betydning for, hvordan du oplever din graviditet og dit moderskab. I graviditeten ligger de følelser, vi bærer på, nærmere overfladen end på noget andet tidspunkt i livet. Udnyt situationen til at få stillet de spørgsmål der trænger sig på.