Uge 26

Uge 26Dit barn

Hjernen udvikler sig hurtigt nu og hjernebarken begynder at få de karakteristiske furer. Barnet træner øjenmuskulaturen og åbner og lukker øjnene. Det ved man fra kikkertundersøgelser inde i livmoderen, hvor det er observeret at barnet tager hænderne op foran øjnene, når lyset rammer det. I slutningen af ugen måler barnet ca. 32 cm. og vejer omkring 900g. Lårbensknoglen måler ca. 4,6 cm. og maven omkring 22 cm. Dig selv

Under graviditeten bliver bækkenets knogler og led ligesom resten af kroppen påvirket af hormonerne. Når livmoderen vokser, tynger den gradvist mere på bækkenet og kan give smerter. Også din begyndende ændrede kropsholdning kan begynde at spille ind. Sørg for at have fokus på dine arbejdsstillinger og varier dem igennem dagen. Gå evt. en lille tur med jævne mellemrum for at bevæge kroppen og få gang i blodcirkulationen.

Ugens tip

Fordele ved fødsel i vand: Det ca. 38 grader varme vand virker smertelindrende. Du er mobil, når du er i vandet pga. den oppebærende effekt og kan hurtigere ændre stilling, hvilket er gunstigt for dit barns nedtrængning i bækkenet. Måske medvirker det varme vand til øget blodcirkulation i dit mellemkød, som derved opnår øget elasticitet og mindsker risikoen for bristninger. Ofte kan du selv tage dit barn op af vandet og hilse på som den første.

Vidste du

At alle børn fødes med mørkeblå øjne og at det først er i løbet af det første leveår, at den blivende farve i regnbuehinden udvikles. Barnet mærker, hvordan du har det, da de hormoner som frigives i din krop, afhængig af den tilstand du befinder dig i, transporteres gennem moderkagen over til barnet. F.eks. adrenalin, hvis du bliver forskrækket eller endorfiner, når du er glad.