Uge 30

Uge 30Dit barn

Lungerne er næsten helt modne og barnet øver sig ihærdigt i at lave vejrtrækningsøvelser. Måske er det derfor, du fra tid til anden kan opleve små rytmiske bevægelser i maven, når det får hikke. Hikke er helt normalt og påvirker ikke dit barn på nogen måde. I slutningen af ugen måler barnet ca. 37 cm. og vejer omkring 1550g. Lårbenet måler 5,6 cm, maveomkredsen 26,5 cm. og hovedet 7,7 cm. i diameter.

Dig selv

Drømmer du meget for tiden – både gode og dårlige drømme – så tag det bare helt roligt. Graviditeten er en overgang fra én livsperiode til en ganske anden. Der er mange tanker, der skal tænkes og beslutninger der skal tages. Du har brug for at rydde op og sortere i det inferno af tanker og følelser der fylder dig. Det er alt sammen med til at modne dig og gøre dig klar til din nye spændende, fantastiske men også udfordrende opgave som mor.

Ugens tip

Som graviditeten skrider frem, bliver det ofte sværere og sværere at finde sig til rette i en komfortabel stilling i sengen om natten. Det er vigtigt, at du ligger så godt som muligt og det kan derfor være en god idé at støtte ben og mave med puder. Hvis du har brug for en stor pude, kan det være en god idé at sy et dynebetræk godt sammen og købe en stor portion Kroyerkugler i et byggemarked – det giver dig en fantastisk dejlig stor og ”modellerbar” pude.

Vidste du

At moderkagen udveksler ilt, nærings- og affaldsstoffer mellem dig og dit barn. Derudover producerer den hormoner og transporterer antistoffer, som er vigtige, fordi det ikke selv kan producere antistoffer før noget tid efter fødslen. Antistofferne beskytter barnet efter fødslen og hvis du ammer vil dit barn fortsat modtage antistoffer – endnu en god grund til at amme!