Uge 34

Dit barn

Måler omkring 43 cm, vejer ca. 2200 gram og kan boltre sig i 1 liter fostervand. Den primære ting barnet skal koncentrere sig om, er vægtøgning. Huden er ikke længere gennemsigtig men dejlig lyserød. Skulle fødslen gå i gang, gør man ikke noget aktivt for at stoppe den efter uge 34+0, da barnet nu i langt de fleste tilfælde er i stand til at trække vejret selv.

Dig selv

Din krop er stille og roligt ved at være klar til fødslen. Bækkenet er mere eftergivende, hvilket kan virke ubehageligt. Sørg for at hvile dig og tag gerne en lille lur om eftermiddagen. Når du kommer til jordemoder næste gang, kan du få hende til at vise dig, hvordan du mærker efter, hvordan dit barn ligger i livmoderen. Hvis far er med, kan han lytte i trærøret. Det er en speciel og hyggelig oplevelse.

Ugens tip

Ligger dit barn med numsen nedad i bækkenet, kan det være en hjælp til at få barnet vendt, hvis du ligger i bro. Prøv hver aften, når du lægger dig på sofaen at have en god stor pude under lænd og numse, så du vipper bækkenet opad. På denne måde hjælper du barnets numse op af bækkenet, så det nemmere kan vende sig – hvis det altså vil!

Vidste du

At barnets hjerte slår med en frekvens på 110-150 slag pr. minut. Drenge har langsommere puls end piger. Hvis pulsen er er hurtig er der derfor større sandsynlighed for at det er en pige. Der er naturligvis undtagelser til denne hovedregel. F.eks. har barnets aktivitetsniveau også indflydelse på pulsen. Lige som når du selv er fysiskaktiv og din egen puls stiger.