Uge 36

Dit barn

Er nu tæt på at være fuldbårent, da den normale fødsel defineres som fødsel fra uge 37+0 til uge 42+0. Hvis du føder nu, vil barnet være smurt ind i pæne mængder fosterfedt, som aftager desto tættere du føder på terminen. I slutningen af ugen måler barnet ca. 45 cm. og vejer omkring 2750g. Lårbenet måler ca. 6,7 cm., maveomkredsen ca. 32,5 cm. og hovedet ca. 8,9 cm. i diameter.

Dig selv

Så er det tid til at gå på barsel for dig som ikke kunne gå fra i uge 32 – nyd at du nu med god samvittighed kan tage en ekstra lur i løbet af dagen. Du kan efterhånden begynde at have brug for det, hvis du også er én af de mange gravide, som har afbrudt nattesøvn pga. f.eks. drømme, halsbrand, tissetrang eller rastløshed. Måske er det meningen, at du skal op et par gange i løbet af natten ? På denne måde får du ”øvet” dig til, når du snart bliver mor.

Ugens tip

Måske kredser dine tanker om den forestående fødsel og det er en rigtig god idé, at du sætter dig ind i, hvilken enorm forandringsproces din krop gennemgår i et fødselsforløb. Du kan selv deltage aktivt for at hjælpe dit barn ned igennem fødselsvejen. Det er en rigtig god idé, at du bevæger dig (mobiliseres) under fødslen. Bevægelse ændrer og øger bækkenets diameter og fremmer derved barnets muligheder for at rotere ned igennem dit bækken.

Vidste du

Senest uge 37+0 skal dit barn gerne have lagt sig i hovedstilling, så det er klar til at blive født. Hvis det ligger med numsen nedad i stedet for hovedet, forsøger man i nogle tilfælde at vende barnet. Vendingsforsøget har en succesrate på ca. 50% og der forsøges først vending efter der er foretaget ultrlaydsscanning med

henblik på at bestemme præcist, hvordan barnet ligger placeret, fostervandsmængden samt moderkagens placering.