Uge 38

Uge 38Dit barn

I hovedbunden findes nogle sammenføjninger mellem knoglepladerne, som kan forskydes lidt (suturer), hvilket gør det muligt for at barnet bedst muligt at tilpasse sig dit bækken, når det roterer ned igennem fødselsvejen. Efter fødslen kan du mærke, hvordan knoglerne er forskudt ift. hinanden. Hovedet kan være til tider være noget aflangt lige efter fødslen, men retter sig indenfor det første døgn.

Dig selv

Du har god tid til at gøre dig forestillinger om din nye rolle som mor. For nogle er det at blive mor en altoverskyggende kærlighed ved første blik, når de får barnet i armene. For andre er de stærke følelser for barnet noget, der vokser med tiden, så bliv ikke forskrækket over din reaktion, hvis du ikke overvældes af lykkefølelse. Mange nybagte mødre skal altså lige have tid til at vænne sig til og finde sig til rette i deres nye rolle.

Ugens tip

Størstedelen af alle kvinder er skabt til at føde børn. Men det er ingen hemmelighed at pladsen ned igennem bækkenet er trang. Med andre ord er der for langt de flestes vedkommende den plads som muliggør en fødsel – men heller ikke så meget mere! Det er derfor vigtigt, at du løbende under fødslen tømmer din blære, da selv en halvfyldt blære kan besværliggøre barnets nedtrængning – især i presseperioden.

Vidste du

At omkring 7% af alle fædre eller ca. 4000 om året i Danmark får en fødselsdepression indenfor 6 uger efter fødslen. I en fødselsdepression er konflikter fra barndommen ofte kombineret med aktuelle konflikter. Men også følelsen af at være bundet, angsten for at der er noget galt med barnet, behov og reaktioner, adskillelse eller at miste besindelsen ift. barnet fordi tingene kommer ud af kontrol. Læg mærke til de traditionelle symptomer på depression.