Uge 39

Dit barn

Pladsen er ved at være trang og det mærkes på fosterbevægelserne, som kan føles langsomme og mere glidende nu. Alligevel skal du stadig mærke liv flere gange dagligt. Selvom hovedet står fast i bækkenet, kan barnet fortsat rotere om sin egen akse og skiftevis ligge i højre og venstre side. Vejer i slutningen af ugen ca. 3400g og har mellem ½ og 1½ liter fostervand at bevæge sig i.

Dig selv

Afhængig af det fødested du er tilknyttet, skal du måske til jordemoder i denne uge, måske først i næste uge. Måske er din mave sunket og du kan for første gang i mange uger trække vejret en smule mere frit nu? Måske vågner du flere gange om natten og tænker på, hvornår det bliver, måske mærker du intet og føler dig omstændighederne taget i betragtning velbefindende? faktum er at fødslen kan gå i gang når som helst fra time til time.

Ugens tip

Hvis vandet går, skal du altid ringe til fødegangen. Jordemoderen vil fortælle dig, hvordan du skal forholde dig og hvornår du skal komme til kontrol, afhængig af tidspunktet på døgnet. Hvis barnet ikke står fast med hovedet, ligger med numsen nedad eller på tværs, er det vigtigt at du lægger dig ned og bliver kørt til fødegangen i en ambulance. Årsagen er, at navlesnoren i sjældne tilfælde kan skylles med ned og komme i klemme barnets hoved og bækkenet.

Vidste du

At de typiske tanker en kommende far gør sig er: Kan jeg være til stede på en ordentlig måde ved fødslen? Hvad sker der, hvis jeg ikke kan klare det? Kan jeg klare det store ansvar? Kan jeg forsørger min familie? Kan jeg knytte mig til mit barn? Vil mit barn kunne elske mig? Hvad skal der til, for at jeg gør mig fortjent til, at mit barn vil elske og værdsætte mig? Vil min partner blive ved med at elske mig?