Uge 41

Dit barn

Har det godt og afventer stille og roligt den forestående fødsel. Hovedet trykker godt ned mod den efterhånden blødgjorte livmoderhals. Bevægelserne er uændrede gennem de sidste uger både spark og slag virker kraftige. I slutningen af ugen måler barnet ca. 52 cm. og vejer omkring 3800g, men det er ikke alle børn der øger vægten, bare fordi de har passeret teminen, da moderkagen ikke altid fungerer helt optimalt længere.

Dig selv

På de fleste fødesteder vil du have en tid til jordemoderkontrol. Selv om man siger, du nu er gået over tiden, er du stadig indenfor definitionen på den normale fødsel, som er fødsel fra uge 37+0 til uge 41+3. Du er utålmodig og bestemt ikke den eneste, der er nysgerrig. Du oplever at telefonen kan ringe mange gange om dagen fordi familien, i bedste mening, vil følge op på, hvordan det går med dig og den lille.

Ugens tip

I takt med at venner og bekendte nysgerrigt ringer, kan spændingen afløses af nervøsitet, fordi nogle af de velmenende mennesker lige kan en god historie om nogen de kender, som engang kendte nogen, som havde hørt om én der også gik over tiden, hvor det gik galt! Vend endelig det ”døve øre til” og bevar din sikkerhed og tillid til at du og dit barn er velbefindende, så længe du ikke mærker tegn til andet. Selvfølgelig er du den der allerbedst fornemmer og føler, hvordan i har det begge to.

Vidste du

Når du er indlagt på fødegangen, har jordemoderen tavshedspligt omkring dig og din indlæggelse. Det vil i praksis sige, at hun ikke engang må oplyse, om du er indlagt på fødegangen. Der ringer ofte bekymrede eller

nysgerrige bedsteforældre på fødegangen, som til tider bliver sure over, at de ikke kan få oplysninger. Det er derfor normal procedure at jordemoderen beder jer om at kontakte bedsteforældrene, når i overkommer det.