Uge 07

Uge 7Dit barn

Der ses små bitte anlæg til ben og arme, der ligner små luffer. Linsen i øjet samt forstadier til hjernen dannes og det lille hjerte galoperer afsted. Rygsøjlen, som blev anlagt i uge 5, ligger som to parallelle perlekæder fra hoved til hale. I slutningen af ugen måler barnet ca. 1 cm. fra hoved til hale og vokser nu omkring 1 millimeter hver eneste dag.

Dig selv

Selvom du føler dig gravid med alle de forandringer, der sker i din krop, er det svært for dine omgivelser at se på dig. Din livmoder vokser støt nu – og måske er du nødt til at hele tiden at skulle have et toilet i nærheden, fordi du føler, at du konstant skal tisse eller har trang til at kaste op. Ved en ultralydsscanning kan du se hjerteslagene samt om der er én eller to. Længden på dit barn kan også måles.

Ugens tip

Hvis i endnu ikke har bekendtgjort den glædelige nyhed, kan det være en god idé at fortælle en cirka dato for terminen, da mange førstegangsfødende går over tiden. På den måde undgår i den daglige telefonstorm fra velmenende venner og familie, hvis du f.eks. går 2 uger over terminen, da de mange telefonopkald kan virke stressende for dig.

Vidste du

At en enkeltstående lille pletblødning sjældent er alvorlig. Til gengæld skal du ved enhver kraftig eller tiltagende blødning omgående ringe til lægen eller fødegangen. Ligegyldigt hvor i graviditeten og hvornår på døgnet det sker. Jordemoderen vil bl.a. spørge dig om, hvor meget du bløder, om det er friskt eller gammelt, om du har smerter eller har foretaget dig noget der kan tænkes at have fremprovokeret blødningen.