Babymassage

Babymassage har samme gavnlige effekt for børn og babyer, som massage har for voksne.

Babymassage er mere populært end man måske skulle tro. Det kan udover at virke afslappende og endorfinforløsende på barnet, også øge barnets kropsbevidsthed, samt have en stor positiv effekt på spændinger rundt i kroppen. Under fødslen bliver både mor og baby udsat for pres der kan give spændinger, derfor er baby massage og massage til moren, en god kombination.

Børn med mange eller længere perioder med gråd, får spændinger i kroppen – disse spændinger kan give anledning til mere gråd. Denne gråd kan i sig selv give spændinger i barnet og en ond cirkel er hermed skabt. Derfor kan det være vigtigt at få brudt denne cirkel.

Hvis barnet bliver behandlet af en kiropraktor, vil massage som regel være en rigtig god opfølgning på kiropraktorbehandlingen.

Ved maveproblemer, såsom forstoppelse eller luft i tarmene, vil massage af maven ofte kunne have en gavnlig effekt.

Et andet positivt aspekt ved babymassagen er at man får undersøgt barnet grundgt og kan opdage eventuelle skader, spændinger eller andet, der måske kan forårsage gråd og gener.

Du kan bruge massage som hjælp mod søvnløshed, hvis du for eksempel har et barn, der har svært ved at falde i søvn. Massage virker trættende og afslappende for barnet.

Derfor skal det heller ikke tage for lang tid. Brug omkring 5-10 minutter på massagen, og cirka et halvt minut på hvert område. Hold øje med, hvornår dit barn har fået nok og afslut inden det bliver for meget.

Undervejs er det også vigtigt, at du observerer dit barn, og fornemmer, hvad der er rart og om noget måske gør ondt.

Selv hvis der ikke er udpræget spændinger at finde i barnet, så kan massage virke forebyggende og samtidig være en skøn oplevelse til barnet. Du lærer desuden teknikker, som du selv kan anvende til massage.

Der er afsat cirka 30-45 min. til jeres besøg, og selvfølgelig sættes der tid af, til en amme- eller skiftepause, hvis der skulle være behov for det.