Efterfødselssamtale

Ifølge Sundhedsstyrelsens retningslinjer, bør fødestedet tilbyde en efterfødselssamtale, hvor man kan diskutere en hverdag efter fødsel, parforhold og andre udfordringer. 

Alligevel sker det ikke altid, at man får en sådan efterfødselssamtale efter fødslen. Enten fordi det simpelthen ikke er blevet tilbudt på fødestedet, eller fordi tilbuddet er druknet i den mængde af information, man får i denne periode. Måske har fødslen været hård, og man føler ikke lige at man kan overskue at få booket en samtale. 

Dog oplever mange, at der efterfølgende opstår et behov for en efterfødselssamtale, så den enkelte nybagte mor eller par får bearbejdet deres oplevelser, tanker eller bekymringer. Der sker mange forandringer med kroppen efter fødslen og man kan hurtigt blive overvældet med bekymringer og spørgsmål. 

En efterfødselssamtale er ikke udelukkende tiltænkt kvinder eller par, der har oplevet en hård og måske kompliceret fødsel. Selv i de forløb, der fra fagpersoners synsvinkel måske opfattes som normale og ukomplicerede, kan efterlade indtryk, som der er behov for at tale om. En fødsel er en stor oplevelse, der kan være svær at rumme. 

En efterfødselssamtale er også et oplagt udgangspunkt til, at få rådgivning omkring en evt. senere graviditet og fødsel, hvis i planlægger at få flere børn. Hertil hører information der er vigtig at vide for ens parforhold, så du kan gå den letteste rute mod dine familie drømme. 

Jordemoder.dk tilbyder en individuel efterfødselssamtale, med udgangspunkt i jeres oplevelser i forbindelse med graviditet og fødsel. Både moderens og faderens oplevelser er relevante, og alle typer af spørgsmål er velkomne. 

Har du brug for at få talt om eventuelle gener fra bristninger, om genoptagelse af samliv, evt. prævention, bækkenbundstræning, inkontinens, eller andre udfordringer, så er du velkommen til at booke en efterfødselssamtale. Vores jordemødre har erfaring indenfor mange områder og ved hvordan vi bedste kan hjælpe dig videre. 

For at vi sammen kan afklare de spørgsmål der naturligt opstår som nybagt familie, anbefaler vi at i inden i går til efterfødselssamtale, Giver samtykke og sender jeres kopi af fødejournalen, eller medbringer den på dagen. Det er en fordel at jordemoderen kan forberede sig til samtalen, så du får mest muligt ud af den. 

Samtalen kan med fordel kombineres med vores ammehjælp. Samtalen varer ca. 1 time.