Skull Theory – Kan kønnet ses på kraniets facon?
Skull Theory er en udokumenteret teori om at barnets køn, kan ses udelukkende på kraniets facon.
Det er uvist hvem der først kom med teorien, men den har floreret længe. Dens metode bruges ofte af arkeologer til at afgøre et skelets køn. Men mangle af de forskelle der ses på kraniet, hos henholdsvis mænd og kvinder, udvikler sig faktisk først under puberteten. Derfor er det ikke en anerkendt måde at afgøre køn hos spædbørn.
Mange af de gravide jeg møder i min hverdag som jordemoder, er sprængfyldt med nysgerrighed omkring kønnet på baby. Det kan nærmest ikke gå for hurtigt, med at finde ud af hvilken farve børneværelse de skal indrette.
Der findes et utal af teorier, forudsigelser og myter om, hvordan kønnet kan afgøres før fødslen.
Måske kan du finde svaret i den såkaldte ’Skull Theory’?
Hvad kan kraniet fortælle om kønnet?
Skull Theory går på, at hvis du venter en dreng, vil kraniet se større og firkantet ud.
Hvis du venter en pige, vil kraniets form være mere rund.
En ’firkantet’ kæbe skulle også indikere en dreng.
Problemet ved denne teori er, at det kan være svært at få en præcis idé om kraniets facon ved at se på scanningsbilledet. Det afhænger bl.a. af, hvordan din baby ligger, hvilken vej hovedet er drejet og naturligvis også, hvor klart billedet er.
Der er mange forskellige teorier og myter, om hvordan man kan afgøre kønnet på barnet. Lige fra hvordan du holder dit barn, til hvilke foodcravings du får under graviditeten. Tilhængere af Skull Theory, anslår selv at de kun med cirka 70% nøjagtighed kan afgøre kønnet. Der findes nu engang kun en håndfuld pålidelige testmetoder til at afgøre kønnet af et barn.
Så hvis du har fået lyst til at nærstudere dine scanningsbilleder så husk på, at dette mest er for sjov og hyggens skyld. Det mest sikre er nu engang en kønsscanning.
Det er altid sjovt at gætte – så hvem tror du er en dreng på scanningsbilledet. Er det baby til højre eller venstre? Afprøv Skull Theory