Uge 42

Dit barn:

Neglene er lange og fosterfedtet er trukket ind i huden. Efter fødslen skaller huden måske af, netop fordi fosterfedtet ikke har beskyttet huden i den sidste tid i livmoderen. Tag det helt roligt, for lige inden under er der allerede dannet fin ny babyhud. Når barnet er født på dette tidspunkt, kan det være ekstra sultent og have brug for at spise ofte. Vær derfor opmærksom på at lade det spise så ofte det vil – det stimulerer også din mælkeproduktion.

Dig selv

Det varierer fra fødested til fødested, hvordan man vælger at undersøge dig, når du er gået over tiden. Det informerer din jordemoder dig om. Tænk hvor stor en udvikling din livmoder har gennemgået fra din første positive graviditetstest og til nu. Fra at veje ca. 50-100g er den nu oppe på omkring 1 kilo, da de eksisterende muskelceller er vokset samtidig med at der er dannet nye. Vær ekstra opmærksom på om du mærker ændringer i fosterbevægelserne.

Ugens tip

Bare tag det helt roligt. Der er ingen børn der er blevet derinde endnu – selvom du måske snart har opgivet at få født! Brug de sidste dage til at nyde jeres tosomhed, hvis du er førstegangsfødende. Den tid, i har alene sammen nu, kommer ikke tilbage igen. Tag også gerne en ekstra lur, så du er udhvilet, når det går løs med fødslen, selvom det kan være svært at slappe af og have ro på pga. spændingen og utålmodigheden.

Vidste du

Når fødslen starter, forbrænder du cirka. 500 Kalorier i timen. Det siges, at det at føde et barn, kan sammenlignes med et marathonløb. Det er derfor vigtigt, at du spiser noget du får energi af – kulhydrater – så du har flest mulige kræfter. Forbered dig mentalt på denne kraftpræstation og hold dig selv fast i at din krop som udgangspunkt er skabt til at føde børn, når du lader den gøre det – også selvom det til tider er hårdt og smertefuldt. STORT TILLYKKE!!! Rigtig god fornøjelse & held og lykke!